Diéta: heti két és fél pohárral fogyasztva ebből a finomságból, a testsúlya garantáltan csökkenni fog!


Úgy tűnik, hogy 2025-ben ez a legújabb trend a diéták világában! Most már tudjuk, mivel érdemes felváltani a vörös húsokat!

Minden évben jön egy-két új diéta, és úgy tűnik, megvannak 2025 aktuális sztárjai, legalábbis ha fogyókúrázásról van szó: a bab és a lencse. A Prevention.com összeállítása a legfrissebb trendek között említi ezt a két ételt, amik hozzájárulhatnak a súlyfelesleggel való küzdelem sikeréhez.

A 2025-ös diétatrendek világosan arra figyelmeztetnek, hogy a fehérjebevitel növelése kulcsfontosságú, miközben érdemes kerülni a vörös húsok fogyasztását. Kiemelkedő fehérjeforrások közé tartozik a bab és a lencse, amelyek nemcsak táplálóak, hanem egyre népszerűbbé is válnak a tudatos táplálkozás hívei körében. E növényi fehérjék gazdag tápanyagtartalmukkal hozzájárulnak az egészséges életmódhoz és a fenntartható étkezési szokásokhoz.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma rendszeresen közzéteszi az ország lakosságának szóló táplálkozási ajánlásokat. Legutóbbi, frissített útmutatójukban szerepel, hogy mindenkinek érdemes heti két és fél pohárnyi babot és lencsét beiktatnia az étrendjébe. Az amerikai mértékrendszerben használt "pohár" körülbelül 2,8 deciliternyi mennyiséget jelent, így ez a javasolt adag nagyjából 7 deciliternyi hüvelyest takar.

Az ajánlás hozzáteszi, hogy az ideális az, ha az ember első számú fehérjeforrását a hüvelyesek jelentik: a bab és a lencse mellett ide tartozik például a borsó is. Ezt követik a második helyen a magvak és a szója, a harmadik helyre került a hal, a tojás és a hús. Az összeállítás elismeri, hogy egyelőre a köztudatba enyhén szólva még nem ivódott be a rendszeres babfogyasztás az USA-ban, de komoly kampány indult arra, hogy a hüvelyesek fogyasztását népszerűsítsék, így elképzelhető, hogy a helyzet hamarosan változni fog.

Ha próbáljuk a zsírokat és szénhidrátokat a hüvelyesekkel kiváltani, ennek nemcsak fogyasztó hatása van. A hüvelyesek szívbarát tápanyagokat és rengeteg rostot is biztosítanak az értékes fehérjék mellett, ezért is ajánlott hetente kétszer-háromszor fogyasztani őket.

A hüvelyesek rendkívüli szerepet játszanak a táplálkozásunkban, mivel nemcsak a koleszterinszint szintentartásában segítenek, hanem a vércukorszintet is hatékonyan szabályozzák. Ezen kívül hozzájárulnak a krónikus betegségek, például a rák és a szívbetegségek kockázatának csökkentéséhez. A legismertebb hüvelyesek közé tartozik a bab, borsó és lencse, de érdemes felfedezni a kevésbé elterjedt csicseriborsót is, amely szintén gyakran szerepel a hosszú élet titkát felfedő ételek között.

Related posts