Két varázslatos összetevő, amelyekkel a vasárnapi húslevesed igazi ínycsiklandó élménnyé válik!

Húsleves nélkül sokak számára elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd. Az aranysárga, gyöngyöző leves a magyar konyha egyik alapétele. Az elkészítése nem bonyolult, de vannak alapszabályok, amire oda kell figyelni. Az egyik például a fűszerezés. A Mindmegette elárulja a titkot. Az alábbi recept két olyan titkos összetevőt tartalmaz, amitől mennyei lesz a végeredmény.
A húsleves olyan étel, amely mindenki szívében valamilyen emléket idéz fel. Vannak, akiknél ez a forró lé egy időutazás a gyerekkorba, amikor a nagymama vasárnap délben az aranyszínű húslevest tálalta, tele szeretettel és gondoskodással. Mások számára pedig a megfázás nehéz pillanataiban a gőzölgő húsleves a legjobb gyógyír, ami újra erőt ad, és felmelegíti a lélek legmélyebb zugait.
A húsleves elkészítésekor valóban érvényes a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás. Vannak, akik a szárnyas hús ízére esküsznek, mások pedig a marhacsont gazdag ízét részesítik előnyben. Sőt, akadnak olyanok is, akik a sertéscsont mellé még ízletes húsdarabokat is adnak, hogy még gazdagabb legyen a végeredmény. Bármilyen húst választunk is, fontos, hogy a hentesnél mindig a legjobb minőségű alapanyagot keressük, hiszen a jó húsleves titka a friss és ízletes hozzávalókban rejlik.
A húsleves ízét különböző fűszerekkel fokozhatjuk. Só és bors mindig kerül a levesbe és csokorba összekötve a petrezselyemzöldjét is érdemes beletenni. Van azonban még 2 olyan fűszer, ami még különlegesebb ízt ad a levesnek, ez pedig a lestyán és a borókabogyó.